Sluta parkeringsterrorisera vid Skrubba

Trafik

Stockholms kommun måste upphöra parkeringsterrorn i Skrubba

Idag ställdes det på sin spets. Efter en sjukhusvistelse med tillhörande konvalescens har jag stående tid på vårdcentralen i Trollbäcken.Efter avklarat ärende på vårdcentralen efter kl 11.00 ville jag parkera bilen någonstans, platserna vid Alléplan är endast för 2 timmar, medan infartsparkeringen på andra sidan vägen är fylld vid, typ 08-tiden redan, så där var det kört. Jag körde över till Skrubba. Här var – återigen – hela parkeringen fylld.

Eller, nej det var den inte – men det rutade platserna var fyllda – vilket de är, oftast redan vid typ 08.30-tiden. De flesta av de platser som finns vid sidan av rutorna var lediga, men där har Stockholms kommun fortfarande sitt terrorregemente mot infartsparkerarna. Alla som dristar sig till att stå på de lediga utrymmena bötfälls obönhörligt. Detta har pågått sedan efter sommaren av någon outgrundlig och fullständigt kontraproduktiv anledning.

Än mer bisarrt blir det när platser på infartsparkeringen upptas av stora stenblock som omöjliggör parkering. Situationen är således att de två infartsparkeringarna som finns I Trollbäcken är fyllda senast vid 08.30-tiden. Eftersom också parkeringen vid brandstationen är fylld fans det ingen annan lösning än att ställa bilen hemma, promenera 10-minuter till bussen och sedan hoppas på att det kommer någon. Vilket det inte alltid gör I Skälsätra.

Med ömmande fot lyckades jag, efter ungefär 1½ timme ta mig in till arbetsplatsen vid Slussen. Jag förlorade alltså minst en timme på den sanslösa parkeringsterrorn Stockholms kommun ägnar sig åt.

Ansvariga tjänstemän på grannkommunen struntar helt uppenbart I konsekvenserna (mer biltrafik, arga resenärer) och hänvisar till en infartsparkering – I … Hökarängen.

Stockholms kommun måste fås att upphöra med parkeringsterrorn som pågår iSkrubba, de flesta kreativa platser som används där är sådana att de inte påverkar vare sig kringboende eller andra trafikanter. Orsaken till lappningshysterin, som inte uppvägs av ens några försök till alternativa platser eller utökning av den befintlig är – vad jag kan se – enbart oginhet.

Kommunen har inte pekat på några hållbara skäl till varför detta terrorvälde ska bestå – så den måste upphöra. Redan förra veckan.

Martin Skjöldebrand
Folkpartiet Tyresö