Klart för Engelska skolan i Tyresö

Skola och förskola

Internationella Engelska Skolan har nu tecknat ett tioårigt avtal med fastighetsägaren Kungsleden. Detta innebär rimligen att allt bedöms vara på plats inför skolstarten i höst. Efterfrågan uppges vara omfattande med uppemot 1 000 elever i kö till verksamheten redan.

Det är roligt att mångfalden bland Tyresös skolor ökar. Internationella Engelska Skolan har ett gott rykte och har varit uppskattad under sin drygt 20-åriga existens.Ett vanligt påstående är att kommunpolitik huvudsakligen handlar om förvaltning och i mindre utsträckning om politik och ideologi. Hanteringen av Internationella Engelska Skolan visar tydligt på motsatsen. Oppositionen har under ärendets behandling varierat mellan njugg och direkt fientlig i sin inställning till den nya skolan.

I Folkpartiet liberalerna står vi uttryckligt på Tyresöbornas sida för att ge invånarna möjlighet att själva vilken skola de vill gå i.

Delar du den uppfattningen finns det en utmärkt möjlighet att markera det i valet till kommunfullmäktige 14:e september.

Länk till artikel om hyresavtalet

Leif Lanke
Folkpartiet Tyresö