Inför karriärtjänster i Tyresös förskolor

DebattSkola och förskola

Folkpartiet i Tyresö, Haninge och Nynäshamn gör gemensam sak och vill införa karriärtjänster inom kommunens förskolor.

I Huddinge kommun har man redan implementarat karriärtjänster för förskolelärare, med Folkpartiets kommunalråd Malin Danielsson i spetsen.

Nedan kan hela pressmeddelandet läsas i sin helhet.

********************************************************************

Hammarberg (FP), Lindblom (FP) och Adborn (FP): Inför Karriärtjänster inom Haninges, Tyresös och Nynäshamns förskolor

Malin Danielsson, folkpartistiskt kommunalråd, har i Huddinge kommun drivit igenom karriärtjänster för förskollärare. Förskollärare är ett av de vanligare akademiska yrkena bland kvinnor i våra kommuner. Som ett led i att förbättra kvaliteten i våra förskolor samt slå ett slag för offentligt anställda kvinnors löner och karriärmöjligheter vill Folkpartiet i Haninge, Tyresö och Nynäshamn att kommunerna följer Huddinges initiativ och inför karriärtjänster inom förskolan

-Erfarna och extra duktiga förskollärare ska motiveras att stanna kvar i yrket utan att behöva ta klivet till en administrativ chefstjänst. Det menar Tobias Hammarberg, kommunalrådskandidat för Folkpartiet i Haninge.

-Kommunerna skulle dessutom bli mer attraktiva som arbetsgivare och ha större chanser att attrahera bra förskollärare vid rekrytering, fortsätter Daniel Adborn, Folkpartiets kommunalråd i Nynäshamn.

-I korthet innebär förslaget att en förste förskollärare får 5000 kronor mer i lön i månaden samtidigt som de får ett ökat ansvar för att utveckla förskolornas pedagogik och måluppfyllelse samt att inspirera kollegor i deras tjänsteutövande, avslutar Mats Lindblom, gruppledare för Folkpartiet i Tyresö.

Kontakt:

Tobias Hammarberg (FP Haninge)
Mob: 070 393 88 50

Mats Lindblom (FP Tyresö)
Mob: 070 267 07 88

Daniel Adborn (FP Nynäshamn)
Tfn: 08-520 681 72